Bir LARP filmi: Unicorn City


Tüm üniversite yaşamına FRP kulübü damga vurmuş biri olarak, bu kültüre ait filmleri, dizileri ya da bilimum videoyu izlerken çok zevk alıyorum. Tesadüfen buldum Unicorn City’i. Yıllardır fantezi boyutunda kalmış, hakkıyla gerçekleştirmeyi başaramadığımız, yapılana da katılamadığım LARP olayını oldukça iyi beyazperdeye taşıyan Bryan Lefler’a buradan kendi adıma tebriklerimi sunuyorum.

Unicorn City Collage

LARP deyip durduğum şeyi bilmeyen arkadaşlara kısaca açıklayayım. Açılımı Live Action Role Play. Katılımcılarının, oynadıkları karakterin görünümüne büründüğü, çoğunlukla açık havada yapılan bir rol yapma oyunu türevi. Masa başında zar atmaktan daha heyecanlı olduğu kesin. Rol yapma oyunları hakkında hiçbir fikriniz yoksa bile, filmi izleyerek oldukça iyi bir gözlem yapmış sayılırsınız.

Konuya gelelim: asabi ve işsiz oyuncu Voss, DM (Dungeon Master)’ine kızar, oyundan atılır. Ev kirasını ödemesi için abisi baskı yapınca bir oyun firmasında iş görüşmesi yapar, tabii oyun firmalarında işe girmek için başvururken “kıçımı kaldırmadan 20 saat oyun oynayabilirim” demek pek ayırt edici bir özellik olmuyor, dolayısıyla insan kaynakları Voss’a gidip kendini kanıtlayacak bir projeyle gelmesini söyler. Voss da yanına kankalarını ve atıldığı oyundaki diğer oyuncuları alır, kendi çapında bir LARP düzenler, kendi şehrini kurar, kendi macerasını oynar. Araya giren uyuz şerif, daha da uyuz eski DM ve kankası Marsha’nın ilgisi, Voss’a zor zamanlar yaşatacaktır. Burada bir parantez açmak isterim, Marsha’ya yapılanlar ayıptır, yazıktır! Başına gelenleri hakettin Voss!

Filmin kendi açısından oldukça epik anları var, özellikle oyuncu tayfasını tatmin edebileceğini, hatta bir kısmının kendinden parçalar bulabileceğini iddia ediyorum. FRP dünyasından uzakta olanlar için de ilgi çekeceğinden eminim, hem farklı bir konuyu iyi işlemesi, hem de hakikaten komik olmasıyla şiddetle tavsiye ettiklerim arasında yerini alıyor.

 

“Bir LARP filmi: Unicorn City” için 2 yorum

Yorum bırakın